Pagina 1 van 1

Mooie Montium

Geplaatst: Zo Feb 20, 2011 11:35
door Ricardo Velthuizen
Super ontium ofniet?


Link

Re: Mooie Montium

Geplaatst: Zo Feb 20, 2011 12:15
door isaura vermeulen
mooi dier ^O^
maar zijn vestiging is toch niet veel soeps hoor

Re: Mooie Montium

Geplaatst: Zo Feb 20, 2011 14:01
door EST
Wat grappig, ik heb Tom Crutchfield op facebook. Hij kweekt voornamelijk met gifslangen, dus deze montium verbaast me dan weer. Het is wel een echte reptielenfanaat, maar houd zich bezig met kweken van verschillende kleuren ig. iguana's, gifslangen en kaaimannen en dergelijke.

Het verblijf valt nog mee, kan wel wat beter ingericht en het is niet al te groot, maar zo te zien wordt hij toch redelijk goed verzorgt.

Re: Mooie Montium

Geplaatst: Zo Feb 20, 2011 14:04
door Wendy van der Heeden
Wat is in godsnaam dat borrelende geheel? Hangt het nou in of buiten het terra?

Re: Mooie Montium

Geplaatst: Zo Feb 20, 2011 17:07
door EST
Dat is een druppelsysteem ;)

Re: Mooie Montium

Geplaatst: Ma Feb 21, 2011 15:29
door Lucas van Woerden
Mooi dier inderdaad.
Dat borrel ding is voor de luchtvochtigheid denk ik. Kijk maar s goed, de slang voort lucht aan dat zich vermengt met het water (geborrel), bovenkant van de fles is open.

Re: Mooie Montium

Geplaatst: Ma Feb 21, 2011 16:22
door Wendy van der Heeden
Hmm interessant. Druppelsysteem lijkt me niet, als het zo borrelt. Maar ik ga het nog een keer bekijken. Ziet er interessant uit ;)

Re: Mooie Montium

Geplaatst: Ma Feb 21, 2011 16:24
door Wendy van der Heeden
Ik zie nu dat er een bruissteentje met luchtslangetje aan zit...

Re: Mooie Montium

Geplaatst: Ma Feb 21, 2011 20:54
door EST
Het is inderdaad wat anders dan ik in gedachten had. Heb veel Amerikanen op zo'n manier namelijk ook een druppelsysteem zien maken dus heb er verder niet goed opgelet dat het ook wat anders kon zijn :P

Weet je wat? Ik stuur hem gewoon even een berichtje op facebook wat het voor ding is ;)

Re: Mooie Montium

Geplaatst: Ma Feb 21, 2011 21:23
door Ricardo Velthuizen
Door de lucht die in de fles borrelt verdampt het water sneller dus zou je theoretisch een goede hogere luchtvochtigheid.

Re: Mooie Montium

Geplaatst: Ma Feb 21, 2011 22:20
door Wendy van der Heeden
Hmm zit wat in Ricardo! Ja Esther, ik wilde al even op zijn site gaan kijken en evt. een vraag stellen ;) . Word toch nieuwsgierig als ik zoiets zie.

Re: Mooie Montium

Geplaatst: Di Feb 22, 2011 00:26
door EST
Nou de vraag is gesteld, hopen op een snel antwoord. Hebben we straks misschien een goedkoop en effectief systeem voor de bergsoorten :)

Re: Mooie Montium

Geplaatst: Di Feb 22, 2011 00:50
door Milou
Kameleon is mooi.
Verblijf sucks.

Re: Mooie Montium

Geplaatst: Di Feb 22, 2011 01:33
door EST
Reactie:

While this was not my set up, I can tell you what the bottle system was most likely for. This was a clear plastic drink bottle with a large hole cut in the face of it hung by a wire in the cage. An aquarium airstone is bubbling in an inch or two of water with a fake plant floating in it. This is to provide the chameleon with a noticeable source of water and probably to provide some humidity in the glass cage that has one screen side and screen top. Thanks.


Vertaald:

"Dit was niet mijn set-up, Ik kan je wel vertellen waar het flessen systeem waarschijnlijk voor dient. Het was een doorzichtig plastic fles met een groot gat aan de bovenkant waaraan een draad hing die in het terrarium hangt. Een aquarium zuurstoftablet bruist in een 5 cm laagje water met een nep plant erboven drijvend. Dit is om the kameleon te voorzien van een zichtbare hoeveelheid water en waarschijnlijk om de luchtvochtigheid te behouden in het glazen terrarium met een gazen zij- en bovenkant. Dank je."

Oftwel een druppel en bevochtigingssysteem.