Pagina 1 van 3

Boedah

Geplaatst: Zo Jul 03, 2011 16:27
door Rick Keizer
Vandaag op de (kleine)beurs in Dordrecht geweest..Ging kijken voor terrarium inrichting voor een kameleon..Was aan het twijfelen tussen een furcifer of een chamaeleo..Had de keus uit een furcifer vrouw of een mannelijke chamaeleo..Het is de Chamaeleo geworden..Ik ben nu de trotse eigenaar van een Jemen kameleon "Boedah"..Het terrarium is mooi ingericht, moet alleen nog een nep ficus benjamina hebben. Wil wel een echte maar hoor dat deze snel uitvallen. Het word een neppe, doe er wel echte planten bij. Heb nog geen foto's gemaakt omdat ik eerst het diertje even wil laten wennen aan zijn nieuwe omgeving...hij heeft al lekker gegeten in zijn nieuwe huis.. echt super om te zien hoe hij de krekels schiet..They never know what hit them

Re: Boedah

Geplaatst: Zo Jul 03, 2011 17:14
door Ruby
Gefliciteerd *O*
Hoop dat je HEEL VEEL plezier zal gaan hebben van je kammie!
Ik raad de duivelklimop (op stam) heel erg aan! De grote bladeren geven niet alleen beschutting maar ook goede drink mogelijkheden! Ook groeid hij hier in het terrarium als kool! Misschien een tipje ;) Wel prettig dat hij meteen eet, das een goed teken!

Kan niet wachten op de foto's, altijd leuk :Y !
Enjoy!

Re: Boedah

Geplaatst: Zo Jul 03, 2011 20:04
door Rick Keizer
Oke...zal er aan denken..waar kan ik die stam kopen dan

Re: Boedah

Geplaatst: Zo Jul 03, 2011 22:15
door Rick Keizer

Re: Boedah

Geplaatst: Ma Jul 04, 2011 01:27
door EST
Mooi diertje hoor! Tenminste een keer een jemen die met de juiste leeftijd en in goede toestand is verkocht, je ziet vaker anders. Het wordt vast een knapperd :)

Re: Boedah

Geplaatst: Ma Jul 04, 2011 07:14
door Rick Keizer
Laten we het hopen...als ik te snel met me hand naar em toe ga gaat.hij.blazen en krijgt hij een mooi patroon. Ander is hij helemaal groen met een kkleine zwarte streep over zijn zij.

Re: Boedah

Geplaatst: Ma Jul 04, 2011 09:43
door Ruby
Ik heb de duivel klimop gewoon van het tuincentrum:)
Ahw Boedah ziet er wel schattig uit!!! Je terra lijkt me ook mooi! Heb je daar ook een overzicht foto van?!

Re: Boedah

Geplaatst: Ma Jul 04, 2011 14:06
door Rick Keizer

Re: Boedah

Geplaatst: Ma Jul 04, 2011 16:04
door EST
Het begin is er, nu nog vol gooien met planten en takken :P

Re: Boedah

Geplaatst: Ma Jul 04, 2011 16:12
door Rick Keizer
Ja ben op zoek naar een kunst ficus...takken worden geregeld door een vriend van me, hij is hovenier..welke takken kan ik het best gebruiken..ik hoorde al iets over paastakken? En moet nog enkele mooie plantjes voor de bodem hebben en aan de wanden

Re: Boedah

Geplaatst: Ma Jul 04, 2011 19:12
door Rick Keizer
Omdat hij zo leuk is..net weer aantal krekels op..eet gelukkig goed
http://imageshack.us/photo/my-images/339/20110704190356.jpg/

Re: Boedah

Geplaatst: Ma Jul 04, 2011 19:45
door EST
Voor een dier van die grootte kun je de wat dikke paastakken idd gebruiken. Heb ze voor mijn jongen ook in hun terrarium. Ze kronkelen mooi en ze zijn flexibel, wel makkelijk ;)

Re: Boedah

Geplaatst: Di Jul 05, 2011 07:38
door Karin van Miert
Je bak heeft inderdaad nog flink wat vulling nodig. Krulhazelaar, krulwilg of gewone wilgentakken zijn geschikt voor je terrarium. Waarom op zoek naar een kunst ficus als je nu goed kunt slagen voor echte, deze helpen ook nog eens bij een goede luchtvochtigheid. Ik gebruik in mijn bakken vooral echte ficussen en Schefflera. Succes met het verder opbouwen van de bak.

Re: Boedah

Geplaatst: Di Jul 05, 2011 09:23
door Rick Keizer
Het is rond de 30 graden in de bak..is dat niet te warm dan voor een ficus..ben.bang dat hij snel uitvalt en niet meer aangroeit

Re: Boedah

Geplaatst: Di Jul 05, 2011 10:20
door Ruby
In het begin viel mijn ficus ook wel uit, het leek wel of hij moest wennen aan het klimaat, maar nu doet hij het redelijk! Ik zou zo weer voor echt gaan, precies wat Karin zegt, hij bevorderd de luchtvochtigheid! En de kosten zijn het ook niet echt, een ficus is niet zo duur!

Super schattig beestje!!! En vind je zij+achterwanden èrg mooi in je terrarium! Heb niemand nog zien schrijven, dat verschillende dikte van takken perfect is, hiermee traint hij zijn spieren goed! Mijn bal puilt helemaal uit van de takken! Kan hij lekker rondlopen ^O^

Ben erg benieuwd naar het eind resultaat!