Houten 2 juni

Overzicht van beurzen
Gebruikersavatar
Guido Rulof
Lid
Lid
Berichten: 4346
Lid geworden op: Vr Mei 20, 2005 10:14
Contact:

Re: Houten 2 juni

Berichtdoor Guido Rulof » Ma Jun 03, 2013 17:23

@Rozano..
Dat hoeft helemaal niets met jouw dier te maken te hebben hoor.. Met een beetje mazzel heb je gewoon een leuk en gezond dier te pakken. Zekerheid heb je ook bij Hollandse kwekers niet, al kun je dan wel ergens aankloppen.

@Glenn,
Niet iedere Tsjech doet het slecht, ook daar heb je hobbyisten. Maar of een gewone hobbyist ook zo'n lange reis maakt om ergens in Nederland zijn dieren te verkopen??
De Tsjechen die zo ver van huis gaan, zijn over het algemeen pure handelaren. Wat ze verkopen interesseert hen vaak niet, als ze maar verkopen. Nog duidelijker is dat als je een hele tafel vol met verschillende dieren en goederen ziet staan..

Nogmaals, dat is niet voor iedere Tsjech het geval.

Karin van Miert
Vice-voorzitter / Secretaris
Vice-voorzitter / Secretaris
Berichten: 4189
Lid geworden op: Vr Feb 09, 2007 21:03
Locatie: Den Haag

Re: Houten 2 juni

Berichtdoor Karin van Miert » Di Jun 04, 2013 21:16

Helaas maken wij op een beurs als Houten maar al te vaak mee dat mensen eerst een diertje kopen en zich dan gaan verdiepen. Vaak weten mensen niet eens wat de basis verzorging is. Het kopen van een dier bij een handelaar is daarbij ook een stukje onwetendheid. Daarom staat onze vereniging op deze beurzen zodat wij toch veel mensen kunnen voorlichten voor zij een diertje kopen.

Lucas van Woerden
Berichten: 3252
Lid geworden op: Vr Dec 03, 2004 15:55
Locatie: Amsterdam
Contact:

Re: Houten 2 juni

Berichtdoor Lucas van Woerden » Di Jun 04, 2013 21:26

Karin Heijdra schreef:Helaas maken wij op een beurs als Houten maar al te vaak mee dat mensen eerst een diertje kopen en zich dan gaan verdiepen. Vaak weten mensen niet eens wat de basis verzorging is. Het kopen van een dier bij een handelaar is daarbij ook een stukje onwetendheid. Daarom staat onze vereniging op deze beurzen zodat wij toch veel mensen kunnen voorlichten voor zij een diertje kopen.


Niet veel meer aan toe te voegen.
Je bent wat informatie vaak beter af bij aanschaf bij een (hobby)kweker of vereniging. Handelaren kopen vaak dieren in of hebben nakweek van wildvang dieren of hebben simpelweg zoveel dieren dat ze eigenlijk geen goed zicht hebben op wat het allemaal is. Dit kan als risico met zich meebrengen dat de dieren minder gezond zijn of dat je, in het geval van kleurvarianten van pardalis bijvoorbeeld, niet krijgt wat je had willen hebben.
Maar gelukkig zijn er ook uitzonderingen op de regel :). En verenigingen als KVN, Lacerta en Herpetofauna krijgen ook steeds meer voor elkaar bij bedrijven en handelaren op het gebied van voorlichting en welzijn. ^O^
2.2.1 Varanus acanthurus
1.2.0 Varanus glauerti
1.2.0 Heloderma suspectum suspectum

Geert-Jan
Lid
Lid
Berichten: 123
Lid geworden op: Di Jan 20, 2004 17:46
Locatie: Nuenen
Contact:

Re: Houten 2 juni

Berichtdoor Geert-Jan » Do Jun 06, 2013 22:06

Zouden ze ook zaterdag in Hamm zijn? Wie gaat er zaterdag daar eens kijken? Vast en zeker mooie beesten daar.
Groet
F.major (1,0,0)


Terug naar “Beurzen / Meetings”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten